کوچینگ کودکان و نوجوانان چیست؟

دسته بندی ها : آموزش, دسته‌بندی نشده 18 نوامبر 2020 سهیلا سرگزی 1182 بازدید
کوچینگ کودکان و بزرگسالان

در ابتدا به سوالاتی که ذهن اکثر جوانان و نوجوانان را درگیر می کند و باعث کلافه شدن آن ها می شود، اشاره میکنیم. اولین سوالی که ممکن است در ذهن شخص نوجوان ظاهر شود این است که برای من چه چیزی از همه مهم تر است؟ و دومین سوال نیز این است که من چه کاری می خواهم انجام دهم؟ در این صورت ممکن است سال های ارزشمند عمر خود را صرف انجام دادن کار هایی کنند که به نظر خود این کار ها مهم است و باید انجام دهند. دراین صورت کار هایی را که دوست دارند، انجام نمی دهند.کودکان و نوجوانان نیز همانند بزرگسالان و حتی بیشتر نیازمند راهنمایی و هدایت ، برای جهت گیری ذهن و یافتن مسیر درست برای زندگی خود هستند.کوچینگ کودکان و نوجوانان از مواردیست که به ان ها در زندگی کمک بسیاری میکند.

در صورتی اعتماد به نفس در نوجوانان شکل می گیرد که آن ها بتوانند با اهدافی که در ذهن دارند، ارتباط مستقیم برقرار کنند. در این صورت می توانند با بینش بیشتری در رابطه با خود فکر کنند و هم چنین برای این که از خود مراقبت کنند، راهی را پیدا کنند و این راه را تا آخر عمر خود ادامه دهند. در صورتی نوجوانان موفق تر و شاد تری می توان داشت که کوچینگ در سیستم آموزشی کمی همه گیر تر باشد و هم چنین باید سعی کنیم نوجوانان خود را با یک کوچ همراه کنیم.

برای این که همه ما بتوانیم به کسب و کار خود جان تازه ای ببخشیم، بهتر است که با مسئله کوچینگ آشنایی پیدا کنیم و بفهمیم که چه کمکی به توسعه فردی و کسب و کار ما می کند.

کوچینگ کودکان

دوره نوجوانی علی رغم این که بسیار منحصر به فرد است، ممکن است ناخوشایند نیز به نظر برسد. بعضی اوقات یک سری احساسات، مشکلات و انتظاراتی که نوجوانان برای آینده خویش دارند، ممکن است برای آن ها آزار دهنده باشد که در این صورت به سختی می توان آن ها را مدیریت کرد. کوچینگ کودکان و نوجوانان به آن ها کمک می کند تا این اشخاص در طول زندگی، خودشان باشند و برای اینکه بتوانند رویا های خود را تبدیل به واقعیت کنند، بهترین گزینه هایی را که دارند، انتخاب کنند.

در دوران نوجوانی، نوجوانان ممکن است که شرایط سخت و پر فشاری را اعم از تغییرات سنی و هم چنین تغییرات جنسی، نبود تعادل در هورمون های شخص، نوسانات خلقی و موارد دیگر را تجربه کنند و متحمل شوند. شخصی کوچ نوجوانان را به عهده گرفته است، وظیفه دارد صدایی که از جنگجوی درون نوجوانان به گوش می رسد را آزاد کند. درحقیقت یک کوچ حرفه ای نوجوانان می تواند به آن ها فرصتی بدهد تا نوجوانان بتوانند نگرانی های درون خود را شناسایی کرده و آن ها را ابراز کنند.

در واقع نوجوانان با کمک کوچینگ می توانند متوجه شوند که چه چیز هایی برای آن ها بسیار مهم است و هم چنین کشف کنند که چه کاری را می خواهند قلبا انجام دهند و می خواهند به کجا برسند.

کوچینگ یا مشاوره نوجوانان؟

باید به این نکته حائز اهمیت توجه داشته باشید زمانی که شما به کودک و نوجوان خود کمک می کنید، تفاوت های زیادی بین مشاوره و لایف کوچ و یا کوچ نوجوانان و کودکان وجود دارد. بیشتر اوقات، زمانی که خانواده ها شاهد رفتار نامناسبی از فرزندشان می باشند، سریعا با یک مشاور تماس می گیرند. اما در نظر داشته باشید که کار با یک کوچ نوجوان بسیار متفاوت است.

ساده ترین تفاوتی ک میان کوچینگ و مشاوره وجود دارد این است که مشاور با مسائلی سر و کار دارد که مربوط به گذشته است و در این صورت به دنبال راه حل مناسبی برای آن می باشد. در مقابل، یک نوجوان تنها روی آینده و نقاط قوت فرد و هم چنین پتانسیل های شخص متمرکز می باشد. در این جا از نظر روان شناسی می توان گفت که مشاوره واکنش پذیر بوده و کوچینگ واکنشی می باشد.

اما متاسفانه اکثر خانواده ها تنها در زمانی به دنبال کمک و پیشرفت فرزندشان هستند که ضعفی در آن ها مشاهده کنند و تنها یک مشاور می تواند در این زمینه کمک کند. ولی زمانی که از کوچ نوجوان صحبت می شود، این رویکرد بیشتر برای یادگیری مهارت ها و تکنیک های زندگی نواجوانان می باشد؛ به طوری که زمانی که شخص به سن 18 سالگی رسید، بتواند موانع و چالش های پیش روی زندگی خویش را به درستی مدیریت کند و در این زمینه بهتر عمل کند.

اهمیت کوچینگ نوجوانان

تاثیر کوچینگ کودکان و نوجوانان بر روی آن ها

زمانی که نوجوانان در محلی که احساس می کنند از آن ها حمایت می شوند قرار می گیرند، در این صورت می توانند کار های منحصر به فردی انجام دهند. برای این که چنین محیطی برای نوجوانان فراهم شود، باید از کوچینگ در این زمینه کمک گرفت و نوجوان را برای این که بتواند خواسته هایش را عملی سازد، باید ترغیب کرد.

چگونه می توان اعتماد نوجوانان را تنها با یک گفتگوی موثر جلب کرد؟

تنها زمانی که خانواده بتواند اعتماد نوجوان خویش را جلب کند، نوجوان به حرف آن ها توجه می کند. برای این که بتواند اعتماد فرزند خویش را جلب کند، باید از نصیحت کردن او و گله و شکایات پی در پی و اثبات این موضوع که من خیلی بیشتر و بهتر از تو می فهمم، پرهیز کند. هم چنین بهتر است گفتگویی بدون قضاوت با او داشته باشید که بسیار موثرتر از پند و نصیحت های مکرر است.

مهم ترین عواملی که در یک گفتگوی موثر نقش بسزایی دارند را در ادامه معرفی می کنیم:

  • سعی کنید که در ابتدا شنونده خوبی باشید
  • تا جایی که ممکن است فرزندان خود را جدی بگیرید
  • سعی کنید در مسائل انعطاف پذیر باشید
  • هرگز فرزند خود را با دیگری مقایسه نکنید
  • تا جای ممکن برای شناخت هویت نوجوان خود تلاش کنید

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم که شما را با کوچ در زمینه ی نوجوانان و کودکان آشنا کنیم و هم چنین روش هایی که به بهبود زندگی آن ها کمک می کند را به شما معرفی کردیم. در صورتی که تمایل به مطالعه مطالب بیشتری در این زمینه دارید، به وبلاگ شخصی خانم سهیلا سرگزی مراجعه کنید. هدف ما رضایت شما است. ممنون که تا پایان ما را همراهی کردید.

 

 

سهیلا سرگزی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!