سوالات متداول

پاسخ سوالات خود را در این قسمت جست و جو کنید.

کوچینگ در اواسط 1980 میلادی توسط توماس لئونارد در ایالت متحده ای آمریکا ایجاد شد. چند کوچ حرفه ای در سال 1995 ,ICF را به عنوان موسسه غیر انتفاعی پایه گذاری کردند، تا کوچ های همکار با پشتیبانی از یکدیگر این حرفه را توسعه دهند. سه سال بعد در حالیکه ICF توسط 70 نفر داوطلب متخصص حمایت می شد و علاقه مندی به این رشته بسیار افزایش یافته بود، ICF جستجوی خود را برای تهیه تاریخچه کوچینگ حرفه ای آغاز کرد و با ایجاد فهرستی از صلاحیت های اساسی و ضوابط اخلاقی مرتبط، استانداردی را در زمینه کوچینگ به وجود آورد.

با آنکه کوچینگ ممکن است ریشه در روان شناسی مثبت گرا داشته باشد اما بنا نیست با روش های درمانی اشتباه گرفته شود. یک مشاور برای درمان مخاطب به گذشته او برمیگردد و تمرکز اش بر روی احساسات مخاطب است در حالیکه در کوچینگ نگاه ما به آینده  و تشویق مراجع در جهت حرکت رو به جلو است. در کوچینگ، عموما راه حل ها و راهکار ها از درون مراجع با ابزار هائی همچون گوش شنوا،حضور، کنجکاوی و سوالات عمیق کشف و مورد استفاده مراجع قرار می گیرد و این یکی از تفاوت های عمده بین مقوله ی مشاوره و کوچینگ می باشد. در  حوزه های درمانی (روان درمانگر) نیز شخص روان درمانگر با یک شخص ناتوان و به منظور معالجه با وی کار میکند ولی در کوچینگ ما بر این اعتقاد هستیم که فرد خود، موجودی تواناست و ما موظف به شکوفایی و ایجاد باور  مراجع نسبت به توانمندی هایش هستیم. در حوزه ی روان شناسی نیز تفاوت عمده ای با حوزه کوچینگ وجود دارد و آن این است که عموما روان شناس نگاه دستوری و سلسله مراتبی به مراجع خود دارد و با این روش سعی در حل مسائل و معضلات مراجع با تمرکز بر گذشته دارد. و این در حالیست که در کوچینگ، کوچ و مراجع در مسیری که مرتبط با حال و آینده است همراهی میکنند. در خصوص تفاوت میان کوچینگ و منتورینگ میتوان اینگونه بیان کرد که، در منتورینگ شخص، با تجربه و اعتبار خود در یک حوزه در تلاش برای انتقال تجربه و دانش خود به مراجع می باشد و این در حالیست که کوچ غالبا در کنار مراجع حرکت می کند و تمرکز در این مسیر بر روی باور ها و راهنمایی های درونی مراجع استوار است.

شما به عنوان یک مدیر اولین و مهم ترین استفاده ای که می توانید از حوزه ی کوچینگ داشته باشید تغییر وضع موجود کسب و کارتان میباشد. شما با استفاده از یک کوچ حرفه ای امنیتی بی نظیر را در کنار خود احساس خواهید کرد که این امنیت با برکزاری جلسات منظم و عمیق در مراحل مختلف کسب و کار که شامل تدوین اهداف، تدوین استراتژی و مدیریت منابع سازمان است،  بدست می آید. کوچ حرفه ای با باور به اینکه تمامی راهکار ها در درون مراجع وجود دارد با استفاده از جعبه ابزار خود شما را در گذر از موانع و یا رشد کسب و کار همراهی خواهد نمود. بیزینس کوچ ها بطور معمول کار آفرینان متخصصی هستند که می دانند برای موفقیت یک کسب و کار چه چیزی لازم است اگر شما در مسیر کسب و کار خود دچار مشکل باشید و یا با سوال های پیچیده ای در پیشبرد کسب و کار خود روبرو بشوید، بیزینس کوچ می تواند به شما کمک کند تا به بهترین وجه ممکن در مسیر حل مسائل خود حرکت نمائید. در طول روند عبور از چالش ها و یا مسیر رشد کسب و کار شما بیزینس کوچ یک منبع ارزشمند می باشد که نقش چراغ قوه در تاریکی را برای شما ایفا می نماید. و نهایتا از آنجائیکه عموما کسب و کار شخصی علاوه بر اینکه سودمند هایی به همراه خود دارد، نگرانی ها و استرس های ناشی از اداره ی  کسب و کار را نیز بهمراه خود دارد که یک کوچ با هنر همدلی و همراهی در کاهش میزان این دغدغه ها و نگرانی ها نقش بسزائی را ایفا می کند.

نگاه به نتایج در آگاهی های ایجاد شده بهترین روش برای تشخیص کیفیت کوچ می باشد این در حالیست که شما در زمان انتخاب کوچ، میتوانید به شاخص هایی همچون تجربه و دانش کوچ و همچنین نظرات مشتریان گذشته ی کوچ دقت نظر داشته باشید. به عنوان مثال در زمانیکه شما کوچی را انتخاب می نمائید که تحت نظارت فدراسیون بین المللی کوچینگ تربیت نشده باشد بلاشک این فرد یک کوچ حرفه ای نیست، در اینجا بیان این نکته که کوچ بایستی مهارت استخراج راه حل ها را با مشاکرت مراجع از درون خود مراجع  را داشته باشد یکی دیگر از شاخصهای تشخیص یک کوچ حرفه ایست. و در آخر باید خاطر نشان کنم که داشتن مدرک حرفه ای فدراسیون بین المللی کوچینگ ICF نشانه ای خوبی برای حرفه ای بودن کوچ است.
خیر برای کوچ شدن پیش نیاز خاصی مد نظر فدراسیون بین المللی کوچینگ نیست و تنها الزام اینست که شما بایستی حتما در آکادمی های مورد تایید فدراسیون دوره ها ی کوچینگ را سپری نمایید.
بله ما سعی کردیم فرمتی برای فایل های خود انتخاب کنیم که قابل استفاده در تمامی دستگاه های پخش می باشد. ولی خواهش که داریم اینست که اجازه دهیم هر کس هزینه ی رشد خودش رو خودش پرداخت نماید به دو دلیلی یکی اینکه این فعالیتها و محصولات بطور مدارم تولید و بروزرسانی شوند و دوم اینکه به تجربه ثابت شده که اگر کسی بهای چیزی را نپردازد عموما قدر آن چیز را نمیداند و از آن استفاده ی بهینه نمیکند.
جلسات می توانند در قالب کوچینگ گروهی طراحی گردند. جائیکه بیش از یک نفر در فرآیند کوچینگ قرار میگیرد. لذا با توجه به موضوع و درخواست مراجعین و یا حامیان مالی آنها، جلسات با همراهی مراجع یا مراجعین طراحی می گردند.
پس از پر کردن فرم درخواست جلسه از سمت کمپانی با شما تماس گرفته خواهد شد تا جزئیات جلسه ی آزمایشی و ارسال اطلاعات تکمیلی در خصوص کوچینگ در اختیار شما قرار گیرد .

سهیلا سرگزی

کوچ حرفه ای توسعه فردی و سازمانی با معرفی الگوی مناسب و بومی شده در حوزه مدیریت و توسعه منابع انسانی با مقتضیات سازمانهای ایرانی که مورد تایید عموم قرار گرفته است.

کمک به مدیران و کارآفرینان سازمانهای ایرانی در انتخاب و بکارگیری الگوهای مناسب مرتبط با مدیریت منابع انسانی. آموزش، پرورش و توانمندسازی جامعه‌ی شاغل در حوزه منابع انسانی با رویکردهای نوین توجه به نیازهای حال و آینده سازمانها نیز از فعالیت های ایشان می باشد.

خانم سرگزی تمام تجربیات و مهارت های خود را در قالب آموزش ها و دوره هایی در اختیار عموم قرار داده تا تمامی صاحبان کسب و کار از این موارد استفاده نموده و به موفقیت های بیشتری دست یابند.

عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!