پذیرفتن اشتباه مسیری شگفت انگیز برای شروع پیشرفت فردی

دسته بندی ها : آموزش, توسعه فردی 22 آگوست 2020 سهیلا سرگزی 1355 بازدید
پیشرفت فردی

ما در زندگی روزمره مان فکر می کنیم هر کسی اشتباه کند یعنی شکست خورده و به آخر خط رسیده است و فکر می کنیم آدم های موفق هیچ وقت اشتباه نمی کنند. اما در واقع این طرز تفکر درست نیست. در دنیای واقعی و در مسیر موفقیت از انسان های بزرگ اشتباهات زیادی دیده می شود. اشتباه در واقع نشان می دهد مسیری که به سمت آن هدایت می شویم، درست است و باید محتاط باشیم.

 

به دنبال راهی برای جبران اشتباه باشید

شما می توانید با اشتباهاتتان دوست شوید و درس های خوبی از آن ها یاد بگیرید‌. فقط کافیست دست از سرزنش کردن خود بردارید. برچسب بی عرضه بودن به خودتان نچسبانید و فکر نکنید تنها آدمی هستید که مرتکب اشتباه شده است.

 

نکاتی که بعد از اشتباه باید به آن توجه کنیم

وقتی اشتباهی رخ می دهد باید بدانیم که در مقابل آن چگونه رفتار کنیم. در ادامه با این نکات آشنا خواهیم شد.

ضریب خطای انسانی

ضریب خطای انسانی همیشه صفر نیست

ضریب احتمال خطا، از آن دسته واژه هایی است که در علم کاربرد زیادی دارد. هرکسی که با علم سروکار دارد، این واژه را خیلی خوب درک می کند و همیشه در ذهنش نگه می دارد تا در مواقع لزوم از نتیجه ای که می گیرد، مطمئن باشد و پیشرفت خود را ثبت کند؛ واژه ای کاربردی که وقتی عدد مقابلش صفر باشد، لبخند به لب اهالی علم و دانش می آورد. واژه ای که اگر در علم محض تعریف نشود و به روابط انسانی برسد، شاید همان شگفتی را که در علم ایجاد می شود، برای ما هم ایجاد کند.

اما ما هیچ وقت از این واژه در زندگی واقعی استفاده نمی کنیم. ضریب احتمال خطا، بدون هیچ آزمایش و امتحانی، همیشه برای ما صفر است. وقت هایی هم که مشکلات و بحران ها به سراغمان می آید، باز هم رفتن به سراغ خطاها و اشتباه های فردی، آخرین راه حل برایمان است. درست نقطه مقابل کاری که دانشمندان می کنند؛ آن ها به محض نگرفتن نتیجه، ضریب احتمال خطا را بررسی می کنند و به دنبال راه های درست می گردند.

تشخیص اشتباهِ رخ داده

شما باید خودتان را برای انواع سرزنش‌ها آماده کنید. از میزان اشتباهی که از شما سرزده است، با خبر شوید و یک آمار درست از این اشتباه به دست آورید. در این مورد باید مسئولیت‌ پذیر باشید و بدانید هر کسی ممکن است، اشتباه کند. در بیشتر موارد اشتباه کردن بخشی از زندگی ما انسان‌ ها است. توجه داشته باشید، پذیرفتن کار اشتباه از طرف شما نشانه ضعف و یا ناتوانی شما در انجام امورات محوله نیست. علاوه بر این برای انجام ندادن و یا اشتباه انجام دادن کار خود بهانه نتراشید. پذیرفتن اشتباه در بیشتر مواقع بهتر از توجیه آوردن برای اشتباه است.

خود را سرزنش نکنید

هرگاه اشتباه مرتکب شدید، خودتان را سرزنش نکنید. شاید کم کاری شخص و یا گروهی دیگر نیز در این اشتباه دخیل باشد. اما تمام کوتاهی ها را از طرف شما ببینند. شاید این امر هم به خاطر آن باشد که شما اشتباه را تمام و کمال به گردن گرفته‌ اید اما در چنین مواردی حق ندارید، دیگران را در اشتباه شخصی خود شریک کنید. به یاد داشته باشید، پذیرش اشتباه نشانه آن نیست که با شما هیچ گونه برخوردی نباید بشود.

پذیرش اشتباه شجاعت می‌ خواهد که هر کس از عهده آن بر نمی‌ آید. شاید همین پذیرفتن اشتباه باعث شود دقت ‌تان را در انجام اموراتی که به شما محول شده، بالا ببرید. شما می‌ توانید از اشتباهتان، درس عبرت بزرگی بگیرید تا در آینده دوباره آن را تکرار نکنید. به عنوان مثال، اگر پروژه‌ ای در زمان معین به پایان نرسید و شما هم از پرسنل این پروژه باشید، شما می ‌توانید کم کاری هایی که از خودتان سرزده را لحاظ کنید، به فکر محکوم کردن دیگران نباشید، حتی اگر آن ها بخشی از این مشکل را به وجود آورده باشند.

خود را سرزنش نکنید

کارها را به تعویق نیندازید

سعی داشته باشید به محض اینکه اشتباهی از شما سر زد همکار و یا همکاران خود را در جریان بگذارید. چرا که ممکن است، به زودی اتفاق ناخوشایندتری به خاطر اشتباهی که از شما سرزده، به وجود آید. در چنین شرایطی شما و دیگر همکارانتان باید زودتر اقداماتی را صورت دهید تا بر مشکلات، مواردی اضافه نشود. یادتان باشد هر چقدر شناسایی مشکل زودتر صورت گیرد، حل آن نیز کم هزینه ‌تر خواهد بود اما اگر مشکلات و اشتباهات روی هم انباشته شوند، شاید دیگر وقتی برای جبران در اختیار نداشته باشید. شما با یک اقدام فوری می ‌توانید از بروز انواع مشکلات پیشگیری کنید.

به اشتباه خود اعتراف کنید

پذیرش اشتباهی که انجام داده‌اید، نشانه آن است که شما قبول دارید که در انجام کار خود خطا کرده و در انجام کارها مشکلی دارید. پذیرش چنین امری گرچه دشوار است اما نمونه‌ ای از مسئولیت‌ پذیری شما را نشان می‌دهد. چرا که هر شخصی چنین مسئولیتی را بر عهده نمی‌ گیرد.

عذر خواهی کردن 

وقتی کاملاً مشخص شد که مشکل پیش آمده، حاصل از اشتباه شما است، عذرخواهی کنید و از مشکلی که پیش آمده، ابراز تاسف کنید. اشتباهی که از شما سرزده است، را قبول کنید تا بتوانید بیشتر و با خیال راحت تری در پی رفع مشکل باشید. به عنوان مثال، می‌توانید بگویید: من متاسفم که پروژه را خراب کرده ‌ام. این تقصیر من است و مسئولیت همه چیز را درمورد اشتباهی که انجام داده‌ام، می‌پذیرم.

نکته

همه ی آدم ها اشتباه می کنند و واکنش آن ها در این شرایط بسیار مهم و سرنوشت ساز است.

در مقابله با اشتباه دو رفتار وجود دارد :

اول این است که بعد از اشتباه تان شروع به سرزنش خودتان کنید، از خودتان بدتان بیاید و همه چیز را نیمه کاره رها کنید.

در نوع رفتار دوم شما خوب می دانید به عنوان یک انسان اشتباه کردن طبیعی است؛ پس احساسات بد را از خودتان دور می کنید و شروع به بررسی می کنید:

  • من از این اشتباهم چه درس هایی می توانم یاد بگیرم؟
  • کجای کار را درست انجام ندادم که باعث اشتباه شد ؟
  • چطور باید این اشتباهم را جبران کنم؟
  • چه مسیرهایی دیگری وجود دارد که من می توانم امتحان کنم؟

وقتی بدون اینکه احساس گناه یا بی کفایتی داشته باشید، تمام جوانب را مرور کردید حالا اشتباهات تان را یادداشت کنید و درصدد جبران آن ها باشید، به زودی موفق خواهید شد.

 

نتیجه گیری

گاهی موفقیت درست بعد از اشتباه و شکست، منتظر ماست و نصیب کسانی می شود که نمی ترسند و جرات به خرج می دهند، با همه وجود باز هم تلاش می کنند و اگر اشتباهی رخ داد، درس مهم آن را یاد می گیرند و به استقبال موفقیت با آغوشی باز و قدم های محکم می روند.

یکی از کسانی که میتواند به شما کمک کند تا اشتباهات خود را در کسب و کار پیدا کنید و برای یافتن راه حل مناسب راهنمایی تان کند بیزینس کوچینگ است.

سهیلا سرگزی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

نظرات کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    لینک کوتاه :

    عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

    با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!