بیزینس کوچینگ چیست

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ واژه ای است که خیلی ها آن را با مشاوره یا منتورینگ اشتباه می گیرند. باور کنید این دو، مفاهیم کاملاً متفاوتی دارند. حتی گاهی با شنیدن کلمه بیزینس کوچینگ ممکن است به یاد جلسات کسل کننده و بی نتیجه ای بیافتید که در یک اتاق کنفرانس شلوغ برگزار می شود. اما اصلاً اینطور نیست.

 

افراد بسیار زیادی هستند که یک بیزینس راه اندازی می کنند و یا به فکر این هستند که بتوانند یک کسب و کار مناسب را برای خود راه اندازی کنند اما ممکن است که در اداره کسب و کار خود با مشکلاتی روبرو شوند. کوچینگ کسب و کار می تواند کمک زیادی به این دسته از افراد کند. البته که منظور ما از کوچینگ این نیست که صحبت های دوستان و آشنایانتان را که اطلاعات جزئی در این زمینه را دارند گوش کنید و انجام دهید. اگر شما به دنبال این هستید که در محیط کار خود را به صورت حرفه ای مدیریت کنید که با مشکلات زیادی روبرو نشوید پس این مقاله را تا انتها بخوانید و از اهمیت کوچینگ کسب و کار مطلع شوید.

کوچینگ چیست؟

قبل از هر چیز بهتر است که ما با مفهوم کوچینگ آشنا شویم. اگر بخواهیم به طور کلی با مفهوم کوچینگ آشنا شویم بهتر است که آن را بخش بخش معنی کنیم تا مفهوم کلی کوچینگ را متوجه شویم. بخش اول کلمه کوچینگ، کوچ است. اگر بخواهیم کلمه کوچ را معنی لغوی کنیم، به معنای مربی است اما اگر بخواهیم در اصطلاح آن را معنا کنیم بدین معنی است که “کوچ فردی است که در یک رشته مهارت های خاصی دارد و افراد علاقه مند را هدایت می کند که در آن رشته بهترین شوند“.

بگذارید معنای کوچ را در یک مثال برای شما توضیح دهیم. فردی علاقه مند به رشته نقاشی است و استعداد بسیار بالایی در این زمینه دارد فرد مورد نظر تلاش های زیادی را برای یادگیری نقاشی می کند مثل تماشای فیلم، خواندن کتاب، گوش دادن به توصیه های افراد مختلف و تمرین کردن؛ اما نمی تواند روی خط پیشرفت قرار بگیرد تا بتواند یک نقاش حرفه ای شود.

برای این که او بتواند یک نقاش حرفه ای شود نیاز به یک معلم یا مربی نقاشی دارد. مربی نقاشی به او شیوه صحیح نقاشی کردن را می آموزد و او را وارد مسیر پیشرفت می کند. و با گذراندن دوره های لازم می تواند فرد مستعد و متعهد را به یک نقاش حرفه ای و کار بلد تبدیل کند.

پس کوچ به معنای فردی است که در یک رشته خاص تخصص کافی دارد و می تواند افراد مختلف را در حوزه مورد نظر هدایت کند و آن ها را تا رسیدن به هدف نهایی راهنمایی نماید. تمام مفهوم کوچینگ از کوچ گرفته شده است و بخش دوم کلمه یک ساختار گرامری است. به عبارت ساده تر کوچینگ به معنای مربی گری یا هدایت کردن افراد است تا به هدف دلخواه خود برسند.

 

کوچ کیست؟

حتماً تا به حال برای شما پیش آمده است که توسط یکی از اعضای خانواده و یا دوستانتان تشویق به کاری شده اید که آن را به درستی انجام می دهید. مثلاً پدرتان به شما گفته:«آفرین دخترم! تو واقعاً در این زمینه استعداد داری!» و یا دوستتان گفته:« پسر! تو توی این کار فوق العاده ای! اگه ادامه بدی حتماً موفق تر میشی.». آن ها با همین جملات ساده ولی انگیزاننده به شما جسارت دادند که قدم های بزرگ تر و بیشتری رو به پیشرفت بردارید.

کوچ به شما کمک می کند تا با استعداد ها و توانایی های خودتان، از مرزها و محدودیت های ذهنیتان عبور کنید.

اگر یک ورزشکار هستید و فکر می کنید فقط 35 بار می توانید حرکت شنا را انجام بدهید، یک کوچ متخصص می تواند به شما کمک کند که از این مرزی که برای خود ساخته اید عبور کنید و رکورد خودتان را بزنید.

کوچ در واقع مربی است، معلم یا روانشناس نیست. وظیفه کوچ این است که به شما راهکار های مناسب ارائه دهد تا خودتان هدف واقعیتان را پیدا کنید. کوچ هیچگاه شما را نصیحت نخواهد کرد و یا به شما صرفا آموزش نمی دهد.
کوچ کمک می کند که افراد پلن های خود را به طور دقیق اجرا کنند. کوچ ها می توانند به شما کمک کنند تا در زندگیتان پیشرفت کنید و به موفقیت هایی که در ذهن دارید برسید.

اما در این مقاله قصد داریم شما را با بیزینس کوچینگ و کوچینگ حرفه ای آشنا کنیم.

تعریف بیزینس کوچینگ

دو تعریف جامع و معتبر از بین تمام تعریف هایی که برای بیزینس کوچینگ ارائه شده را، با هم می خوانیم. منبع من برای تعریف اول فدراسیون بین المللی کوچینگ یا همان (ICF) و برای تعریف دوم موسسه (WABC) است.

فدراسیون بین المللی کوچینگ، به عنوان بزرگترین نهاد خودگردان کوچ های بین المللی کوچینگ را اینگونه تعریف می کند:” کوچینگ شراکت بین کوچ و مراجع است که در طی یک فرایند خلاقانه و تاٌمل برانگیز، به مراجع کمک می کند استعداد ها و توانایی های نهفته خود را شناخته و بیشترین و بهترین استفاده را از آن ها ببرد.”

تعریف تقریباً مشابهی را موسسه Worldwide association of business coaches یا همان WABC با این مضمون ارائه داده است:” بیزینس کوچینگ شرکت فعالانه در گفتگویی منظم و ساختار یافته است که با یک مراجع صورت می گیرد. این مراجع می تواند یک فرد یا یک تیم کسب و کار، یک سازمان دولتی یا غیر دولتی، یک موسسه و یا یک دولت باشد که در ازای پرداخت هزینه از خدمات کوچینگ بهره مند می شوند. نتیجه این ارتباط، بالا رفتن آگاهی مراجعه کننده از توانمندی ها و رفتار های خود است که منجر به دسترسی سریع تر به اهداف می شود.

بیزینس کوچینگ چه کمکی به شما می کند

بیزینس کوچینگ یک برنامه یک به یک است که به طور خاص برای هر مراجع (فرد یا سازمان) طراحی می شود. هدف آن آسان کردن مسیر و سرعت بخشیدن به موفقیت مراجع است.

کمک گرفتن از یک بیزینس کوچ شما را قادر می سازد از دیدگاه بسیار متفاوتی به ارزش ها و جایگاه خود نگاه کنید؛ دانستن درباره ارزش ها و جایگاهتان تأثیر زیادی در ایجاد تعادل، اثر بخشی و موفقیتتان دارد.

همچنین مربی شما، شما را پشتیبانی می کند و تشویقتان می کند که عملکرد بهتر و رو به پیشرفت داشته باشید. او مطمئن می شود که در تمام مسیر روی هدف اصلی خود تمرکز کنید.

در طی مراحل بیزینس کوچینگ شما به سمت موفقیت های بیشتر در زمان کمتر سوق داده خواهید شد و شما را راهنمایی می کنند که در عین بهبود زندگی کلی خود، به رشد شغلی نیز برسید.

ابزار، دانش و مهارت های لازم را در اختیار شما قرار می دهند تا از آن برای موفقیت های بیشتر و طولانی مدت در تجارت خود (یا زندگی) استفاده کنید.

شجاعت یک مهارت است که شما می توانید آن را فرا بگیرید و طبق آن تصمیمات شجاعانه ای بگیرید که شما را به نقطه آسیب پذیری نکشاند. بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند با دستیابی به اطلاعات و مهارت های بیشتر به رهبری دلسوز تر، شجاع تر و مورد اعتماد تر تبدیل شوید.

فرقی نمی کند که شما صاحب یک کسب و کار کوچک هستید یا صاحب برندی شناخته شده، در مراحل فروش مشکلاتی دارید یا نه، بیزینس کوچینگ به شما در راه رسیدن به موفقیت های روزافزون کمک می کند.

اریک اشمیت (رئیس اسبق گوگل)، بیل گیتس و استیو جابز از صاحبان مشاغل بسیار موفقی بودند که از خدمات بیزینس کوچینگ بهره گرفته اند.

حال به طور خلاصه فواید استفاده از بیزینس کوچینگ را نام میبریم:

  • به شما در ترسیم نقشه راه موفقیت کمک می کند.

  • به شما کمک می کند باور های باز دارنده و موانع ذهنی تان را شناسایی کنید.

  • سپس فرا خواهید گرفت که چگونه این موانع را از سر راه موفقیتتان بردارید.

  • شما را راهنمایی می کند تا با در نظر گرفتن فرصت ها و متناسب با آن ها یک برنامه استراتژیک طراحی کنید.

  • به شما کمک می کند مهارت های خود را در زمینه های مختلف، به خصوص مهارت های رهبری خود را ارتقا دهید.

  • می توانید دید تازه تر و بهتری به توانایی های خود و کسب و کارتان داشته باشید.

  • بیزینس کوچینگ کمک می کند تا کسب و کارتان را مطابق اهداف و ارزش هایتان پیش ببرید.

  • افراد مناسب برای کسب و کارتان را انتخاب و استخدام کنید.

  • محیطی ایده آل و بستری مناسب برای ترقی و پیشرفت کارکنانتان ایجاد کنید.

  • و کارکنانی تربیت کنید که پاسخو، مسئولیت پذیر و مفید باشند.

  معرفی کتاب های کوچینگ کسب و کار

کتاب یک دوست همیشگی است که ما را در هر حوزه ای یاری می کند. قطعاً استفاده از کتاب کمک می کند که در مدیریت کسب و کار موفق باشیم. کتاب های بسیار زیادی از نویسنده ها و اشخاص معروف در حوزه کوچینگ موجود است که به سه مورد از بهترین ها اشاره خواهیم کرد.

    اصول و مبانی مربیگری در سازمان پیشرو؛ نویسنده حسین صفرزاده

    فنون و ابزارهای مربیگری در توسعه رهبری؛ نویسنده ایرج سلطانی

    مربیگری افراد ؛ نویسنده پتی مک

کوچینگ کسب و کار چیست؟

کسب و کارها اگر در حد آمازون هم بزرگ باشند، کوچینگ و بیزینس کوچینگ می خواهند. فرقی نمی کند که موقعیت یک کسب و کار چیست، فرقی نمی کند که شرکت نوپا و تازه تاسیس است یا یک شرکت با قدمت چند ده ساله، فرقی نمی کند شرکت معروف و بزرگ باشد یا هنوز در حد استارتاپ باقی مانده باشد، چیزی که کسب و کاری را به سمت سکوی پرتاب در موفقیت کاری هدایت می کند، بیزینس کوچینگ است. مطمئن باشید برای کوچینگ کسب و کار همیشه و تا ابد، تقاضا وجود خواهد داشت. نمی توان شرکتی را متصور بود که بدون کوچینگ کسب و کار، به جای مهمی رسیده باشد. موضوع اینجاست که خیلی از صاحبان کسب و کارها و بخصوص کسب و کارهای جدید و استارتاپی، یکه و تنها شروع به فعالیت می کنند و انتظار دارند با خواندن و دیدن فیلم و کتاب های انگیزشی و آموزشی به قله ی موفقیت در کسب و کار برسند اما این فقط یک تصور خام است، زیرا هیچ وقت نمی توان با خواندن و دیدن فیلم و کتاب به عمق وجودی خود پی برد و استعداد اصلی را کشف کرد. فرض کنید یک نفر قرار است به بهترین بازیکن فوتبال دنیا تبدیل شود، اگر این شخص صبح تا شب برای خودش فیلم های آموزشی و کتاب ببیند و بخواند و حتی شروع به تمرین هم بکند، باز هم تقریبا محال است بهترین بازیکن دنیا شود زیرا هر شخصی در اعماق نهان خود، یکسری استعدادها دارد که باید تحت تاثیر کسی قرار بگیرد تا آن را به بیرون بریزد. باید از عقده های خود حرف بزند. باید کسی باشد که او را بفهمد، درک کند و کمک کند تا به اوج برسد. چه کسی بهتر از یک کوچ؟ پس کوچینگ کسب و کار، موقعیتی بی نظیر برای کسب درآمد است.

مزایای کوچینگ کسب و کار

کوچینگ کسب و کار به شما کمک زیادی خواهد کرد تا در کسب و کار خود موفق شوید. افرادی که کسب و کار خود را دارند بهتر است بجای استفاده از تجربه افراد نزدیک، دوستان یا آشنایانشان به دنبال یک مربی کسب و کار بروند و از وی کمک بگیرند. صد در صد در مدت زمان بسیار کوتاه به موفقیت های مد نظر خود خواهند رسید.

مربیگری کسب و کار مزایای بسیار زیادی دارد که ما در ادامه مزایای آن را برای شما بیان خواهیم کرد و با خواندن آن متوجه می شوید که چه میزان می تواند برای شما سودمند باشد.

بالا بردن قدرت تفکر و حل مشکلات؛ جلسات کوچینگ به شما کمک می کند که قدرت تفکر خود را بالا ببرید. زمانی که شما بتوانید روی مشکلات خود فکر کنید می توانید آن ها را حل کنید. در واقع کوچ به شما کمک می کند تا خودتان مشکلات خود را حل کنید. ممکن است در ابتدای جلسات فکر کنید که توان این کار را ندارید اما با قدری صبر کردن شما می توانید مسائل به وجود آمده را به راحتی حل کنید.

  برنامه ریزی دقیق؛ هیچ کاری در دنیا بدون برنامه ریزی درست پیش نمی رود. اگر فردی خواهان پیشرفت باشد باید برنامه ریزی دقیق داشته باشد. کوچ با مهارت های خود طریقه      برنامه ریزی صحیح را به شما نشان خواهد داد.

خودآگاهی؛ یکی از کارهایی که شما را برای رسیدن به هدفتان یاری می کند خود آگاهی است. در جلسات کوچینگ به شما کمک می کنند که بر روی خودتان تمرکز کنید. همین تمرکز کردن است که به شما کمک می کند تا نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید و با یافتن نقاط ضعف و قدرت خود می توانید به رشد خود کمک زیادی کنید.

برای دریافت مشاوره کوچینگ سازمانی کلیک کنید 

تقویت عملکرد در زندگی؛ جلسات بیزینس کوچینگ به شما کمک می کند به خود آگاهی برسید. شما اطلاعاتی مناسب از خودتان را به دست می آورید و می توانید برنامه هایی که فقط وقت شما را گرفته اند را کنار بگذارید و با تصمیمات درست در کار و زندگیتان روندی موثر داشته باشید.

کنار گذاشتن ترس؛ در جلسات کوچینگ شما می توانید ترس را کنار بگذارید. ترس و یا هر مانعی که سبب می شود شما به موفقیت نرسید را کنار خواهید گذاشت و قدم های خود را به سوی موفقیت خواهید برداشت.

بالا بردن اعتماد به نفس؛ زمانی که اعتماد به نفس شما بالا برود ترس های بیهوده را کنار خواهید گذاشت و ایده های خلاقانه ای را در برنامه های خود ایجاد می کنید که کمک بسیار زیادی به موفقیت شما می کند.

مخاطبان بیزینس کوچینگ چه کسانی هستند

ما بیزینس کوچینگ را به کسانی پیشنهاد می کنیم که حقیقتاً به دنبال تغییر هستند. کسانی که می دانند چه می خواهند و تصمیم دارند عملکردی عالی و آینده ای روشن داشته باشند.

بیزینس کوچینگ برای:

  • مدیران عامل

  • مدیران ارشد

  • صاحبان کسب و کار

  • کارآفرینان

  • و همه کسانی که قصد توسعه کسب و کار و سازمان شان را دارند مناسب است.

چه عناصری در شکل گیری رابطه کوچینگی اثر گذار است

اولین و مهم ترین عنصر شکل گیری رابطه بین مراجع و کوچ، متعد بودن دو طرف است. هر دو باید اشتیاق کافی و زمان داشته باشند تا یک ارتباط خوب را برقرار کنند.

از دیگر عناصر رابطه کوچینگی می توان موارد زیر را نام برد:

  • اعتماد

  • احترام

  • شکل گیری همکاری و شراکت

  • انتظارات و توقعات واقع گرایانه

  • زمان

نظرات کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سهیلا سرگزی

کوچ حرفه ای توسعه فردی و سازمانی با معرفی الگوی مناسب و بومی شده در حوزه مدیریت و توسعه منابع انسانی با مقتضیات سازمانهای ایرانی که مورد تایید عموم قرار گرفته است.

کمک به مدیران و کارآفرینان سازمانهای ایرانی در انتخاب و بکارگیری الگوهای مناسب مرتبط با مدیریت منابع انسانی. آموزش، پرورش و توانمندسازی جامعه‌ی شاغل در حوزه منابع انسانی با رویکردهای نوین توجه به نیازهای حال و آینده سازمانها نیز از فعالیت های ایشان می باشد.

خانم سرگزی تمام تجربیات و مهارت های خود را در قالب آموزش ها و دوره هایی در اختیار عموم قرار داده تا تمامی صاحبان کسب و کار از این موارد استفاده نموده و به موفقیت های بیشتری دست یابند.

عضویت در خبرنامه ویژه مشتریان سیگما پلاس

با عضویت در خبرنامه ویژه سیگما پلاس از آخرین جشنواره های سایت باخبر شوید!